BÄSTA

Yees. Rebecca och Fiona. En bit av spelningen från Peace, så gryyymt!

NÅGRA SISTA ORD

Förvånade över att det kommer ett till inlägg? Eller observerade ni att jag skrev sista bildinlägget?
Jag tänkte skriva lite mer vad jag faktiskt tyckte om festivalen och inte så ytligt denna gång.
När man är på festival hör det till att man träffar nya människor, vissa är riktigt intressanta medan andra mest är skumma. Men på ett sätt skulle jag ha velat pusha mig ännu mer och därmed träffa ännu fler människor, istället för att kanske sova bort festivaltiden. Men det man lätt kan glömma nu såhär i efterhand är hur trött man faktiskt var.
Något som jag däremot störde mig mycket på var dessa dryga pubertetsmänniskor som kunde förstöra en hel konsert. Det jag syftar på var när personer tyckte att det var askul att göra "vågen". De knuffade alltså alla personer i publiken åt ett håll, då hela publiken höll på att ramla. Alla blir förbannade och då knuffade några åt andra hållet för att "ge igen", och så höll det på sådär. Att då vara i mitten av detta var inte roligt. Det var jag. Och det var inget att rekommendera. Det slutade med att jag ramlade på marken och fick människor på mig. Det gick trots allt bra och det hade kunnat sluta så illa, men jag hade tur. Som tur var fanns det omtänksamma personer i publiken som hjälpte mig (och självklart mina kompisar!). Men det är obehagligt ändå. Men när jag sedan försöker att dra mig åt sidan och inte blir förbisläppt av publiken gör det nästan värre. (Tänk er då när man har typ andnöd och ska försöka komma ut och ingen vill släppa förbi dig!) Men som tur var var jag så fokuserad på att ta mig ut så att jag inte tänkte på vad som hade hänt. Chocken kom efteråt.
Jag vill bara säga till er att ni som ska gå på er första festival, eller kanske konsert att vara vaktsamma. Känner ni i magen redan innan konserten (eller under konserten för den delen) att det känns jobbigt på något vis, så lyssna på kroppen och säg antingen till en vakt eller gå åt sidan!
För på något konstigt sätt är faktiskt alla konserter roligast lite längre bak. Där står man inte packad som några sillar utan har utrymme för att dansa. Dessutom så ser man ändå ganska bra med tanke på att man slipper ha en superlång killes bakhuvud 1 cm från sina ögon.
En annan grej jag funderade över var hur media pratar om festivalen P&L. Jag upplevde det som att media blåste upp hela situationen. Det var fruktansvärt hemskt att det förkom så pass många våldtäkter och liknande, men det kändes som att alla trodde att P&L var värsta mordscenariot. För det jag upplevde var inte alls obehagligt på så sätt. Visserligen fanns det personer som var extremt berusade eller som gick på en och annan substans, men så länge man umgicks med rätt sällskap så upplevdes det inte speciellt farligt/läskigt/obehagligt/whatever.
Kan dock inte fatta att det är en vecka sedan sista dagen. Det känns som att det var i förrgår jag såg Rebecca & Fiona.
Något jag kommer ta med mig till nästa år är att jag faktiskt tänker besöka en mindre festival. En lite mindre med sådan musik som jag lyssnar på. För hela grejen med "vanlig camping" hos Peace & Love är jag faktiskt inte så förtjust i. Lugn camping var helt klart min grej, och därför tror jag att mindre festivaler därmed passar mig bäst.
Något mer?
Jo! Tack alla som ställde upp på Festivalstyle. Jag är verkligen oerhört tacksam. Jag uppskattar att så pass många även gillar second hand precis lika mycket som jag. Så fortsätt med det! Det kan inte bli bättre än så, det är ju bra för naturen, billigt + att du oftast blir ensam om plagget!
Nu när inlägget börjar ta slut så vill jag tacka er läsare att ni har följt min Levlivet-blogg!
Från och med nu kommer ni att hitta mig på vanliga platsen, TuvaAlicia.
Men som nu även har en egen domän!

THE LAST PICTURES

Jahapp. Detta är då sista bildinlägget från festivalen. Så sant men tråkigt.

Sista bilden får alltså Bob Dylan stå för. 80 % av alla besökare vände på klacken efter typ 5 minuter av konserten för att den var tråkig. Men ärligt, vad hade de förväntat sig? Att en 70 årig gammal man skulle hoppa runt på scen och göra värsta scennumret? Jag tyckte ändå på ett sätt att det var mysigt. Det tråkiga var väl att man inte såg speciellt bra eftersom att P&L inte fick zooma in i någons ansikte. Utan det enda man såg var det du ser där på skärmen.

 

 

Annars då, vad hände mer? Jo vi pysslade inne i Kupolen! Vi gjorde örhängen med hjälp av pärlplattor och skapade även glasögonssnören.

 

Nu när jag tittar igenom på alla bilder så känner jag verkligen hur jag saknar festivalen. När man har fått kommit hem, sovit i sin säng i några nätter, duschat, ja då lockar faktiskt Peace and Love igen.

 


FESTIVALSTYLE #5


Alltså hallå. HUR sköna människor? De var bara för härliga. Jag var bara tvungen att ta kort på dem! Så härligt när man verkligen kan vara sig själv. Oavsett om man är allvarlig eller inte, det är bara så grymt gjort tycker jag.

HIPPIEFINGjorde kollaget innan P&L, men av någon anledning postades det inte. Så minns inte riktigt var allt kommer från...

Linnet & shortsen - Weekday, hatten - H&M, sandaler - acne, ring - coccoo.

Är det bara jag som inte har fattat att det är sommar trots att det snart är mitten på juli?!

FESTIVALSTYLE #4

 

Coola killar.


MUUUU

Detta är helt klart favoritbilderna från festivalen. Jag, kossan och våra såpbubblor. Så klockrent.

EBBA

Känner ni kanske igen denna tös? Det är ju Ebba!
Såg henne supersnabbt på Elite castingen förra året, men nu hade jag chansen att faktiskt säga hej!
Riktigt trevlig tjej det där.

PEACE LOVE AND UNDERSTANDING

Vi var med på yoga innan Ziggy Marley skulle spela. Haha det var roligt. Det var i stil med "Tänk dig att du är ett träd. Känn dina rötter ner i marken". Jag tycker att sådant är intressant, men när man står där är det enda man tänker på "skratta inte Tuva, skratta inte, skratta iiinte."

MAT

Det blir svårt med en varierad kost när man är på festival. Eller, egentligen inte.
Första dagarna lyxade vi till det typ varje dag, men de sista dagarna förstod vi hur mycket pengar det faktiskt var som gick åt mat så vi blev istället stammisar hos Willys. Alla fiskmåsar var i alla fall glada.

MAGVÄSKA <3

Såhär såg jag ut i början på P&L veckan!

FAVORITERNA

 

Jag hade tre favoriter i år. Vilken som var bäst av dem är så sjuukt svårt, men tror att jag måste säga Deadmau5. Något som är ganska roligt egentligen, eftersom att jag aldrig tidigare hade lyssnat på dem! Men det var en sådan sjukt mäktig spelning, och publikens stämning var fantastisk!

1. Deadmau5

2. Lykke Li och Rebecca & FionaANGELICA


Vi träffade många roliga människor,
Filip och Fredrik (varav då jag råkade filma istället för fota, och när jag skulle fota hade jag fel inställning, till slut skrattade de och sa "Är det här ett skämt eller?!"), men även den super fina Angelica Blick! Hon verkar vara en riktigt jordnära och go tjej!

Haha, lägg märke till att det är någon som gör kaninöra på mig :(

FESTIVALSTYLE #2


Snygga killar. Den fina hatten är pricken över i'et!

LUGN CAMPING +++Jag är faktiskt riktigt nöjd över att vi valde lugn camping. Det var dock inte speciellt lugnt, tyst-klockan-2 regeln hölls aldrig, men det var en riktigt mysig ställe! Det var ca 1500 pers som bodde på lugna campingen, vilket är perfekt. Sedan slapp man stå i en sådan förbaskad lång kö så fort man skulle in på campingområdet också.

ps; vi döpte vårat tält till Bob.