NÅGRA SISTA ORD

Förvånade över att det kommer ett till inlägg? Eller observerade ni att jag skrev sista bildinlägget?
Jag tänkte skriva lite mer vad jag faktiskt tyckte om festivalen och inte så ytligt denna gång.
När man är på festival hör det till att man träffar nya människor, vissa är riktigt intressanta medan andra mest är skumma. Men på ett sätt skulle jag ha velat pusha mig ännu mer och därmed träffa ännu fler människor, istället för att kanske sova bort festivaltiden. Men det man lätt kan glömma nu såhär i efterhand är hur trött man faktiskt var.
Något som jag däremot störde mig mycket på var dessa dryga pubertetsmänniskor som kunde förstöra en hel konsert. Det jag syftar på var när personer tyckte att det var askul att göra "vågen". De knuffade alltså alla personer i publiken åt ett håll, då hela publiken höll på att ramla. Alla blir förbannade och då knuffade några åt andra hållet för att "ge igen", och så höll det på sådär. Att då vara i mitten av detta var inte roligt. Det var jag. Och det var inget att rekommendera. Det slutade med att jag ramlade på marken och fick människor på mig. Det gick trots allt bra och det hade kunnat sluta så illa, men jag hade tur. Som tur var fanns det omtänksamma personer i publiken som hjälpte mig (och självklart mina kompisar!). Men det är obehagligt ändå. Men när jag sedan försöker att dra mig åt sidan och inte blir förbisläppt av publiken gör det nästan värre. (Tänk er då när man har typ andnöd och ska försöka komma ut och ingen vill släppa förbi dig!) Men som tur var var jag så fokuserad på att ta mig ut så att jag inte tänkte på vad som hade hänt. Chocken kom efteråt.
Jag vill bara säga till er att ni som ska gå på er första festival, eller kanske konsert att vara vaktsamma. Känner ni i magen redan innan konserten (eller under konserten för den delen) att det känns jobbigt på något vis, så lyssna på kroppen och säg antingen till en vakt eller gå åt sidan!
För på något konstigt sätt är faktiskt alla konserter roligast lite längre bak. Där står man inte packad som några sillar utan har utrymme för att dansa. Dessutom så ser man ändå ganska bra med tanke på att man slipper ha en superlång killes bakhuvud 1 cm från sina ögon.
En annan grej jag funderade över var hur media pratar om festivalen P&L. Jag upplevde det som att media blåste upp hela situationen. Det var fruktansvärt hemskt att det förkom så pass många våldtäkter och liknande, men det kändes som att alla trodde att P&L var värsta mordscenariot. För det jag upplevde var inte alls obehagligt på så sätt. Visserligen fanns det personer som var extremt berusade eller som gick på en och annan substans, men så länge man umgicks med rätt sällskap så upplevdes det inte speciellt farligt/läskigt/obehagligt/whatever.
Kan dock inte fatta att det är en vecka sedan sista dagen. Det känns som att det var i förrgår jag såg Rebecca & Fiona.
Något jag kommer ta med mig till nästa år är att jag faktiskt tänker besöka en mindre festival. En lite mindre med sådan musik som jag lyssnar på. För hela grejen med "vanlig camping" hos Peace & Love är jag faktiskt inte så förtjust i. Lugn camping var helt klart min grej, och därför tror jag att mindre festivaler därmed passar mig bäst.
Något mer?
Jo! Tack alla som ställde upp på Festivalstyle. Jag är verkligen oerhört tacksam. Jag uppskattar att så pass många även gillar second hand precis lika mycket som jag. Så fortsätt med det! Det kan inte bli bättre än så, det är ju bra för naturen, billigt + att du oftast blir ensam om plagget!
Nu när inlägget börjar ta slut så vill jag tacka er läsare att ni har följt min Levlivet-blogg!
Från och med nu kommer ni att hitta mig på vanliga platsen, TuvaAlicia.
Men som nu även har en egen domän!
WWW.TUVAALICIA.SE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0